Pikat kryesore:

Dita I: Pritja ne aeroportin Nene Tereza, akomodimi ne Elbasan dhe shetitje ne varesi te kohes se mberritjes.

Dita 2: Eksplorim. Mengjesi ne Elbasan. Nisja drejt Gramshit per tek shpella e Kabashit, nje nder shpellat me te bukura ne Shqiperi e mbushur me salakmide dhe salaktide te shumellojshme. Pas eksplorimit te shpelles, do te transferohemi drejt Ujevares se Sotires rreze malit te Tomorit ku do te ngrihet edhe kampingu. 

Dita 3: Nisja per te ngjitur Malin e Tomorit deri ne lartesine 1300 m ku do te ngrihet edhe kampingu siper fshatit Dardh. Disniveli kete dite do te jete 1000-1100 m. 

Dita 4: Nisja per te tentuar majen e Tomorrit 2416 m. Pasi te tentojme ngjitjen do te kthehemi ne qytetin e Beratit. Akomodimi ne shtepite pritese ne lagjen e vjeter karakteristike te Mangalemit.

Dita 5: Vizite ne qytet, ne Kala, Muzeun Ikonografik "Onufri", Muzeun Etnografik si dhe vizita ne lagjet e vjetra te qytetit me nje stil arkitektonik te vecante. Pas vizitave, transferohei drejt Bogoves se Skraparit. 

Dita 6: Rafting ne kanionet e Skraparit. Nisja drejt kanioneve te Skraparit ku do te kemi diten e rafting. Akomodim ne Bogove.

Dita 7: Ecje ne natyren e Bogoves. Pasdreke nisja drejte Tiranes. 

Dita 8: Percjellja dhe ne varesi te kohes nje shetitje ne Tirane.